Ordförande har ordet

Mars 2017    

 

Förbundet har nu haft årsmötet. Det blev en mycket lyckad dag ute på Hotell Höga Kusten. Dagen inleddes med en synnerligen trevlig information från ett av de företag som vi i Förbundet skrivit avtal med om rabatter för de båtklubbar som är medlemmar i Förbundet. Två trevliga representanter berättade om vilka förmåner som finns och en rad olika produkter som båtklubbarna har stor nytta av.

 

Därefter tog årsmötesförhandlingarna vid och vi fattade bra beslut, valde in en del nya ansikten i styrelsearbetet bland annat. Det är alltid lika spännande inför årsmötet, att få veta vilka vi får samarbeta med i framtiden.

 

Varje medlemsbåtklubb har möjligheten att sända två representanter till detta årsmöte, eller Båtdagen som vi brukat kalla den. Det är demokratiskt rätt att alla klubbar är representerade, men tyvärr blir det inte så. Jag kan tycka att varje klubb borde ha intresserade bland sina medlemmar/styrelse att den här dagen är viken för att just delta på Förbundets årsmöte. Vi vill höra åsikter från alla våra medlemmar! Det är inte betungande på något sätt och vi har trevliga möten där alla kan säga sin mening. Jag får verkligen hoppas att Förbundets årsmöte 2018 blir ett mycket välbesökt möte, då vi har en rejäl överraskning i ”bakfickan” till våra medlemsklubbar! Mer än så säger jag inte i dagsläget. Det jag kan säga är att det fordras en hel del arbete från Förbundets sida, så jag hoppas att vi ror iland med det. Det ska bli enormt intressant, tycker jag.

 

Vi känner vårsolens värme och dagarna i mars börjar bli få. Vi går in i den period då vi båtägare har en hel del att göra. Vår-rustningen fordrar både energi och pengar. Som regel brukar det vara en hel del jobb på klubben, där både bryggor och servicen på landbacken ska ses över. Inköp av diverse inför båtsäsongen och övrig översyn av hamnen måste ske, så att allt fungerar när vi står där en skön sommarkväll och tar emot gästande båtar.

 

Det är den här tiden på året då det är läge att se över säkerheten i båten. Finns gasol i båten ska allt kontrolleras, kanske ledningar ska bytas ut. Elnätet i båten är även det en viktig faktor för att sommarens båtresor blir angenäma. Att vara noggrann nu är en bonus när vi ska njuta!

 

Det stundar Båtriksdag i Östersund. Jag är en av delegaterna som deltar från vårt förbund. Båtriksdagen är SBU:s årsmöte med kringeffekter av grupparbeten och diskussioner om båtliv.

 

I våra breddgrader får det dröja ännu några månader innan vi kan sjösätta, men i södra landsdelar kan man redan nu njuta av båtlivet. Vi får som vanligt hoppas på en lång skön sommar med de där ljumma, vackra kvällarna. Vi får dessutom hoppas att många gästande båtägare väljer att besöka vår vackra kust och alla älvar för att vidga sina vyer. Det är alltid så intressant att få träffa långväga gäster och visa hur vi har det i Västernorrland. Vi har ju bland annat ett världsarv att visa!

 

…och Du: tänk på att bidra till att hålla havet rent!

 

Jag önskar er alla en riktigt skön båtsommar!

 

Fred Lindqvist

 

Ordförande VNBF